Pánské boty AKU Minima Low 21/22

Pánské boty AKU Minima Low 21/22

AKU
8032696763725
Skladem
6 590,00 Kč
Vč. DPH
Barva
  • black
Velikost
  • 42,5 EU
  • 44 EU
  • 44,5 EU
  • 45 EU

 

Jediný svého druhu. Takový je model Minima, výherce ISPO AWARD GOLD 2020. A nic na něm není obyčejné. Elegantní venkovský styl modelu je inspirovaný tradiční horskou obuví. Je tak snadno nositelný jak ve města tak na cestách. Historie AKU je spjata s ochranou životního prostředí a používání přírodních materiálů. Minima je nejvyšší lifestylový model značky s extrémním důrazem na ochranu životního prostředí. Je první a doposud jediná obuv na trhu, která má svršek i podšívku ze 100% kůže Zero Impact® od společnosti DANI Sustainable Leather. Ta je získávaná procesem opalování bez použití chrómu či těžkých kovů a s minimálním dopadem na životní prostředí. Kožní odpad při výrobě tohoto modelu byl díky opětovného využití zbytků kůže v dalších složkách výroby snížený na minimum. A také emise CO2, které jsou produkovány během životního cyklu boty, byly kompenzovány podporou organizace OSN – Iniciativa v oblasti klimatické neutrality (UNFCCC). Minima je vrchní představitel kožené ekologické obuvi, a proto AKU garantuje dohledatelnost původu všech materiálů při výrobě.

Ručně vyrobený model z italské hladké kůže s anatomickou stélkou relaxed fit (model pro muže i ženy), měkkou vložkou z korku a kůže, s dvojitou recyklovanou mezipodešví EVA a podešví VIBRAM Predator II už nebudete chtít vyzout.

Specifikace:

  • Svršek: hladká kůže 1,1 mm (Zero Impact®)
  • Stélka: Relaxed Fit
  • Mezipodešev: Double EVA
  • Vložka: kůže/kokos
  • Podešev: VIBRAM Predator II
  • Váha ½ páru (vel. 8): 450 g

Tabulka velikostí

Minimalizace odpadu

Hlavním materiálem pro výrobu bot AKU Minima je kůže, jejíž zpracování také představuje hlavní zdroj emisí CO2. Proto se italský výrobce zaměřil při návrhu designu i procesu produkce na minimalizaci odpadu. V běžné výrobě se nedokonalé části usně se škrábanci, jizvami nebo zvrásněným povrchem vyhodí jako odpad. Při výrobě modelu Minima se však tyto kusy používají v oblasti paty či okolo kotníku, ovšem z rubové strany, díky čemuž nejsou nedokonalosti vidět. To, co na první pohled vypadá jako semišová podšívka, je ve skutečnosti kůže z druhé strany. Výsledkem je menší množství kůže na výrobu jedné boty a méně odpadu, který skončí na skládce.

Ekologicky zodpovědné postupy AKU zvolila také u mezipodešve, která je vyrobena za použití kombinace recyklované EVA pěny a korku, navíc vyrobené lokálně, nedaleko sídla firmy AKU. Také vložka v botách Minima využívá směs usně Zero Impact a kokosových vláken – průmyslového odpadu, kterému je tak vdechnut nový život.

Barvení bez těžkých kovů

Právě barvení usně patří z hlediska ekologie k jedněm nejpalčivějších problémů obuvnického průmyslu. Chemický koktejl látek, které se při procesu barvení často používají, má v zemích třetího světa za následek například znečištění zdrojů pitné vody.

Klíčovým faktorem pro prvotřídní kvalitu bot AKU je použití kůže, respektive usně, z renomované italské kožedělné společnosti Dani Sustainable Leather, která vyvinula ekologicky šetrný proces barvení bez použití chromu a těžkých kovů. Zpracování usně Zero Impact probíhá za použití čerstvé kůže, čímž se eliminuje potřeba konzervace solí a následná spotřeba vody, k odstranění chloupků se využívá peroxid vodíku a celková spotřeba energií se snížila o 5 %. Dalším aspektem barvení usně jsou emise oxidu uhličitého, které firma Dani kompenzuje podporou výsadby lesů v rámci iniciativy v oblasti klimatické neutrality (UNF CCC) organizace OSN.

1 ks
8032696763725
Žádné hodnocení
Zboží přidáno do seznamu Oblíbených
Zboží přidáno k porovnání
Souhlas se soubory cookie